Тропічний тайфун "Тапа" поглинув всю Японію. Було знеструмлено десятки тисяч будинків. Японські авіакомпанії скасували понад 480 внутрішніх авіарейсів, пише Рoliteka.

"Скасовані авіарейси, головним чином, пов’язували інші райони країни з південно-західним островом Кюсю, включаючи аеропорти в Фукуока, Міядзакі, Нагасакі, Кагосіма і Сага", - повідомляють закордонні ЗМІ.

тайфун
тайфун

За прогнозами синоптиків, у вівторок тайфун понесеться далі, на північний острів Хоккайдо, зараз же основний удар стихії обрушився на південні острова Окінава і Кюсю.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Синоптики повідомляють, що "Тапа" слабшає: у його центрі тиск досягає 990 гектопаскалей, а швидкість до 30 м/секунду (при поривах – до 40 м/с).

Нагадаємо про те, що більше ста авіарейсів скасували 9 вересня через потужний тайфун, який насувається на Японію. В районі Великого Токіо вже скасовані всі поїзди до 8 години ранку за місцевим часом в понеділок.

стихія в Греції
стихія в Греції

Траєкторія тайфуну "Тапа"змінилася, і тепер він, обійшовши Приморський край, насувається на Японію. Синоптики відзначили, що Примор'ї загрожують помірні дощі і посилення північного вітру.

За уточненими даними, він буде зміщуватися в акваторію Японського моря у бік Сангарської протоки.

На південному сході краю місцями пройдуть невеликі та помірні дощі. На узбережжі південних районів очікується посилення північно-східного, північного вітру до 13-18 м/с. У затоці Петра Великого й у районі мисів Поворотний і Золотий висота хвиль складе 1 - 2 метри, на сході затоки - до 2,5 м.

Нагадаємо, погода на 18 вересня: осінь в Україні проявить всю свою вітряно-дощеву суворість.

Як повідомляв портал Знай.ua, погода на початок тижня: осінь безцеремонно увірветься в Україну.

Також портал Знай.ua писав, що для "диванних сищиків" зробили добірку найкращих детективних серіалів.