Вчора, 30 вересня, понеділок, у Матеуша Моравецького, прем'єр-міністра Польщі, в сім'ї трапилася непоправна втрата - помер батько Матеуша, відомий польський політик, депутат - Корнель Моравецький.

Матеуш Моравецький повідомляв 27 вересня, п'ятниця, що в батька різко погіршилося здоров'я, і прогноз його стану був нестабільний. Він тривалий час страждав від тяжкої хвороби - раку підшлункової залози. В цей день Корнелю Моравецкому вручали Орден Білого Орла ім'ям Анджея Дуди, президента Польщі.

Загиблий Корнель Моравецький - широко відомий в Польщі та за її межами як засновник руху Solidarność Walcząca і як активіст антикомуністичної опозиції. Корнель Моравецький в останні роки відкрито висловлювався про ситуацію на Донбасі і вважав, що Росія не використовує агресивну політику, а вибори, які проводили в окупованому Криму, відповідають демократичним цінностям.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше президент втратив найдорожчу жінку: називав її мамою.

Також Знай.uа писав, що Зеленський вже на низькому старті до Варшави: про що буде говорити слуга народу з президентами Польщі, Грузії, США та інших країн.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Польща відчайдушно готується до війни з Росією: останні мільярди йдуть на армію.