Геологи з Франції змогли з'ясувати, що магнітні полюси Землі в минулому змінювалися значно частіше, ніж вважалося раніше.

Так, дослідники визначили, що приблизно мільярда років тому інверсія магнітного поля відбувалася близько 80 разів всього лише за декілька мільйонів років.

Фахівці повністю дослідили намагнічені частинки магнетиту і гематиту у зразках породи віком 500 млн. років, які взяли біля річки Хорбусуонка (Сибір). Таким чином з'ясувалося, що напрямок частинок повністю сходиться з орієнтацією магнітного поля планети в момент формування мінералу.

До того ж, в минулих дослідженнях було встановлено, що в кембрійський період кожен мільйон років відбувалося до 6 інверсій. Таким чином, новий аналіз довів, що інверсій було не менше 26. Про це повідомляє Science Alert.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

В кінцевому підсумку протягом 3 мільйонів років відбулося максимум 78 змін магнітних полюсів нашої планети. Однак потім частота різко знизилася до 1,5 інверсії. Завдяки цьому можна пояснити зміни в потоці тепла між мантією і ядром.

Слід зазначити, що майбутня інверсія магнітного поля може призвести до зростання потоку космічної радіації. Таким чином це становить небезпеку для всього живого на планеті Земля.

Нагадаємо, що кожен житель Землі має можливість послухати Марс.

Як повідомляв портал Знай.ua, сім "вогняних куль" впали з неба в місті Далкауэ, який знаходиться на чилійському острові Чилое.

Також портал Знай.ua писав, що смертоносна планета Нібіру вибухнула прямо над Землею.