Через кілька місяців після того, як прийняли закон про хімічну кастрацію, у Казахстані влада вперше покарала педофіла. Про це повідомляє Mirror.

Так, людина з Туркестанського регіону отримала ін'єкцію під наглядом представників Міністерства охорони здоров'я.

Казахстанський президент Нурсултан Назарбаєв виділив більше 25 тисяч доларів на 2 тисячі ін'єкцій для чоловіків, які нападали на дітей в 2019 році.

"На даний момент у відповідності з постановою суду був поданий запит на хімічну кастрацію", - повідомила заступник міністра охорони здоров'я Ляззат Актаева

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Після прийняття закону, сенатор Бырганым Айтимова розповіла, що кастрація буде "тимчасової", що складається з "одноразової ін'єкції", заснованої на "необхідності запобігання вчинення сексуального насильства".

Іншими словами, дану ін'єкцію необхідно робити 2 рази на рік для того, щоб вона була ефективною.

До того ж, подібні кримінальні злочини передбачають ув'язнення терміном до 20 років.

Слід зазначити, що хімічна кастрація від хірургічної відрізняється тим, що надалі не перешкоджає сексуальним позивів.

Також відомо, що згвалтування дітей у Казахстані зросла приблизно до 1 тисячі в рік у період з 2010 по 2014 рік.

Нагадаємо, що у Вінницькому СІЗО покінчив з собою підозрюваний у катуванні своїх дітей і розповсюдження порнографічних матеріалів.

Як повідомляв портал Знай.ua, за пропозицією президента України Володимира Зеленського у Верховній Раді скасували закон, який передбачав примусову хімічну кастрацію педофілів.

Також портал Знай.ua писав, що найрезонанснішим злочином Харкові за останній час є зґвалтування 12-річної школярки на пустирі в мікрорайоні "Горизонт".