Президент КНР Сі Цзіньпін попередив, що будь-яка спроба розділити Китай буде приречена на провал та пригрозив ″розчавленими тілами і роздробленими в порошок кістками″.

Таку заяву з використанням жорсткої термінології президент Китаю Сі Цзіньпін виголосив під час візиту в Непал у неділю, 13 жовтня, повідомляє SCMP.

″Ті, хто спробує відокремити будь-який регіон від Китаю, загинуть, їхні тіла будуть розчавлені, а кістки розтерті в порошок″.

Сі Цзіньпін додав, що будь-які зовнішні сили, які підтримують такі спроби розділити Китай, приречені на провал.



У своїй заяві глава Китаю не назвав якийсь конкретний регіон, але експерти вважають, що мова йде про Гонконг.

Політологи зазначають, що ця заява була зроблена в контексті тибетського питання і придушення урядом Непалу тибетських активістів за незалежність, які протестують проти візиту Сі Цзіньпіна.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак китайські спостерігачі також розцінили заяву Сі Цзіньпіна як більш широке попередження, яке можна застосувати і до Гонконгу після більш ніж чотирьох місяців протестів у місті.

Нагадаємо, протестувальники в Гонконгу закликають оголосити бойкот китайським товарам.

Як повідомляв портал Знай.ua, Apple підлаштовується під вимоги Китаю

Також Знай.ua писав, епічне падіння Сі Цзіньпін з російської сцени потрапило на відео