Стало відомо, що президент Чилі Себастьян Піньєра оголосив надзвичайний стан в Сантьяго через масові заворушення після збільшення ціни на проїзд у місцевому метро. Про це повідомляє DW.

Так, зовсім нещодавно у столиці Чилі зросла ціна на проїзд у метро в пікові години. Вона зросла з 800 до 830 песо (1,17 американських доларів).

Впродовж всієї п'ятниці, 18 жовтня, в деяких районах Сантьяго відбулися зіткнення між тими, хто протестував і копами. У різних куточках міста демонстранти будували барикади і провокували сутички з місцевими копами, які використовували проти них водомети, а також сльозогінний газ.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

До того ж, уночі протестувальники підпалили будівлі енергетичної компанії ENEL і відділення Банку Чилі, а також розкидали "коктейлі Молотова" на станціях метрополітену.

Слід зазначити, що в самому метро пошкоджені практично всі 164 станцій. В результаті чого рух поїздів, які щодня перевозять приблизно 3 млн пасажирів, було припинено.

Нагадаємо, що підприємці ринку "Барабашово" влаштували акцію протесту проти будівництва нової автомагістралі біля ринку.

Як повідомляв портал Знай.ua, з теплою Мексики, а точніше з місцевого футбольного чемпіонату, прийшли дуже дивні новини. Там дуже незвичайним вийшов старт матчу між командами "Веракрус" і "Тигрес".

Також портал Знай.ua писав, що в Барселоні відбулися масові протести. Це вже шостий день протестів у місті, які були викликані вироком для дванадцяти каталонських політиків, що виніс Верховний суд Іспанії щодо референдуму в 2017 році.