Уряд Гонконгу офіційно відкликав законопроект про видачу підозрюваних в Макао, Тайвань і Гонконг. Про це повідомив секретар з безпеки Джон Лі.

Глава Гонконгу Керрі Лем обіцяла відкликати законопроект з розгляду після відновлення роботи парламенту ще на початку вересня. Чергову спробу в середині жовтня зірвали опозиційні депутати.

У Гонконзі вирують протести

Масові протести проходять в Гонконзі від початку червня 2019 року. Учасники акцій виступили через закон про екстрадицію підозрюваних і ув'язнених. Протестуючі висунули п'ять вимог.

Активісти домагаються скасування використання терміну "масові заворушення" по відношенню до протестної акції 12 червня, звільнення громадян заарештованих за мітинги, вивчення дій поліції на протестних акціях і створення системи демократичних виборів глави Гонконгу і депутатів парламенту.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У Гонконзі вирують протести

Громадяни вимагали повного відкликання законопроекту з розгляду.

Нагадаємо, раніше глава Китаю пригрозив за спроби розділити країну

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Гонконзі вирують протести

Також "Знай.ua" писав, що показали список тих, хто потрапив під цензуру у Китаї