18 жовтня, у п'ятницю, на сході Японії почалися сильні зливи, які тривали приблизно 12 годин і спровокували у декількох префектурах потоп. 10 людей загинуло, троє оголошені зниклими безвісти.

В префектурах Тіба та Ібаракі зафіксовано 200 мм опадів, що перевищило кількість опадів за весь місяць. Деякі річки вийшли з берегів, були затоплені дороги і міста, відбулися зсуви ґрунту, через що обвалилися кілька будинків.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

За словами рятувальників, поки що не всіх постраждалих районів можна дістатися, бо вода все ще не зійшла. Сіндзо Абе, прем'єр-міністр Японії, організував у суботу, 19 жовтня, нараду оперативної групи, щоб вирішити, як позбутися наслідків потопу. Основною метою уряду є якнайшвидше відновити постраждалим електрику та водопостачання.

Нагадаємо, раніше Зеленський зустрівся з прем'єром Японії Сіндзо Абе: анексія Криму, допомога Україні, санкції проти Росії та інші теми переговорів.

Також Знай.uа писав, що тайфун "Хагібіс" в Японії: фото і відео страхітливих руйнувань і люті стихії.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про фатальні руйнації від потужного тайфуну: столиця паралізована, сотні тисяч будинків без світла.