Сіндзо Абе, прем'єр-міністр Японії схвалив відставку Иссю Сугавари, міністра економіки, торгівлі й промисловості.

Sugawara сам подав заяву на відставку після того, як в японських ЗМІ з'явилася інформація про підкуп виборців. Абе прийняв заяву та уточнив, що: "Відповідальність на мені, і я той, хто зробив це призначення. Приношу свої глибокі вибачення людям".

Сіндзо Абе


Крісло міністра, за словами прем'єра, займе Хіросі Кадзіяма, екскерівник міністерства земель, інфраструктури, транспорту та туризму Японії.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Світло на скандал про підкуп пролило щотижневе японське видання Shukan Bunshun. У статті опублікували інформацію про те, що секретар міністра Иссю Сугавари, відправив сім'ї одного прихильника фінансову допомогу в розмірі 20 тис. єн ($185). Згідно з японським законодавством, політики не мають права дарувати будь-які подарунки людям у своєму районі незалежно від того, зараз проходять вибори чи ні.

Иссю Sugawara

За анонімним повідомленням в тижневику від свідка, такі подарунки і допомоги від Сугавари, які він призначав людям особисто, не були рідкістю. Як підкуп від міністра людям відправляли дині, морепродукти та іншу їжу.

Нагадаємо, раніше перша леді Олена Зеленська привезла в Україну корисні японські традиції, все для дітей: "Впевнена, це розвиває...".

Також Знай.uа писав, що Зеленський і Штайнмаєр зустрілися в Японії: Донбас, Чорнобиль та інші теми переговорів.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що САП перевірить 11 "Слуг народу" за отримання хабаря у 30 тисяч доларів: подробиці.