В Євросоюзі підвищили вартість квитків на лоукостери - до ціни проїзного документа додали "кліматичний податок", який повинен мотивувати громадян використовувати інші види транспорту.

Спочатку цей податок з'явився у Швеції, де багато громадян часто літають на авіалайнерах, у розмірі від 6 до 39 євро.

З 2020 року він почне діяти у Франції, його надбавка буде в розмірі від 1,5 до 18 євро.

З квітня 2020 року податок збирається ввести й Німеччина. Він стосуватиметься рейсів, що вилітають з країни, за винятком стикувальних транзитних рейсів. На внутрішні та європейські напрямки націнка становитиме 75%. Замість 7,5 євро будуть вимагати 13,03 євро з кожного квитка. Це поширюється на рейси відстанню до 2500 км.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На рейси дальністю до 6000 км податок з 23,43 євро зросте до 33,91 євро. А на далекомагістральні рейси - з 42,18 євро до 59,42 євро.

Власники авіакомпаній стурбовані тим, що через податок пасажири просто почнуть вилітати з аеропортів інших країн.

Бонн Йохан Ваннесте, генеральний директор аеропорту Кельн, повідомив, що: "У Голландії, Бельгії та Люксембурзі будуть дуже раді прийняти пасажирів, які рятуються від високого податку на авіаквитки в Німеччині".

Відповідно, українці у 2020 році більше не зможуть купувати лоукост-квитки з Франції та Німеччини за старими цінами. До квитків, які коштували по 10 євро, додадуть податки, і їх ціна суттєво зросте.

Нагадаємо, раніше одесити, що поверталися з Болгарії, через туман побували в чотирьох країнах.

Також Знай.uа писав, що президент МАУ повідомив українцям сумні новини, вперше за 27 років: "Не хочу повторювати".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що дика парочка в літаку влаштувала пікантну сцену, борт ледь витримав: "Стюардеса майстер", відео 18+.