На сайті президента Грузії Саломе Зурабішвілі з'явилась фотографія колишнього президента цієї країни Міхеіл Саакашвілі на тлі грузинського прапора і з підписом "I'll be back" ("Я повернуся").

Як з'ясувалось, у понеділок, 28 жовтня невідомі хакери зламали сайт президента Грузії Саломе Зурабішвілі та розмістили там фото Саакашвілі. Про це повідомляє "Грузія Online".

В результаті кібератаки у Грузії зламані веб-сайти десятків установ, неурядових організацій та медіа. Скрізь з'явилося фото колишнього президента Саакашвілі з підписом "я повернуся".

Кібератаці піддалися сьогодні офіційний сайт президента Грузії, а також інші сайти, серед яких веб-сторінки Тбіліського апеляційного та Зугдідського районного суду, міських зборів Батумі і мерії, адміністрації Кутаїсі, а також неурядової організації "Фонд розвитку ЗМІ". Також было атаковано сайти телекомпаній Імеді та Маестро.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В результаті кібератаки в грузинському сегменті інтернету не працювало до двох тисяч сайтів.

Зазначається, що поліція почала розслідування. Порушено кримінальну справу за статтями 284 (Самовільне проникнення в комп'ютерну систему) і 286 (Посягання на комп'ютерні дані або комп'ютерну систему) КК Грузії.