Живі поросята використовувалися у Китаї для краш-тестів, деякі з тварин гинули у жорстоких випробуваннях. Свині були залучені до швидкісних симуляцій, що викликало лють у захисників тварин.

Стало відомо, що цього року під час таких краш-тестів, які мали б допомогти розробити ремені безпеки для дітей, загинуло сім тварин. Поросята зазнали смертельних травм, серед яких розриви, кровотечі та внутрішні забої.

У краш-тестах в Китаї використовували живих свиней

Захисники тварин відреагували на інформацію про те, що дослідники у Китаї використовували живих свиней для випробувань. Стало відомо, що в ході тестування до швидкісних симуляторів було прив'язано п'ятнадцять незрілих свиней, семеро з яких загинули. Випробування тривали декілька годин, протягом яких тваринам відмовляли в їжі й навіть воді.

Подібні дослідження раніше практикувалися в США, але з 1990-х їх заборонили. В інтерв'ю німецькій газеті Bild, прес-секретар PETA Енн Мейнерт назвала таке тестування "жорстокою практикою".

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У краш-тестах в Китаї використовували живих свиней

"Дозволити таким розумним та чутливим тваринам, як свині, врізатися в стіни у швидкісних випробуваннях в Китаї просто жорстоко. Це призводить до зламаних кісток, внутрішніх синців, розривів і жахливих смертей", - сказала вона. Енн Мейнерт

Ренате Кюнаст із партії "Зелених" Німеччини повідомила, що компанії, які щиро зацікавлені у захисті дітей, не дозволять собі використовувати на краш-тестах живих свиней.

У краш-тестах в Китаї використовували живих свиней

Дослідники виправдовували залучення до швидкісних випробувань незрілих свиней тим, що їхня анатомічна будова "схожа" на дитячу і тварини повинні були імітувати дітей шестирічного віку. Такий коментар дослідники дали міжнародному журналу Crashworthiness.

Вчені наполягали на тому, що вони дотримуються норм щодо використання лабораторних тварин і заявили, що їх дослідження було затверджено комітетом з етики. Дослідники підкреслили, що тваринам дали знеболювальний засіб для зменшення "хвилювання та стресу".

У краш-тестах в Китаї використовували живих свиней

У 1993 році завдяки акціям протесту в Америці General Motors оголосили про закінчення випробувань на тваринах. Компанія визнала, що використовувала тисячі собак, кроликів, свиней, тхорів, щурів та мишей у своїх лабораторіях за попередні 10 років.

"Жахливо озирнутися зараз назад і уявити, що тварини навмисно забиваються об стіни на високій швидкості під час тестів на автомобільні аварії", - коментують захисники тварин. Захисники тварин

Сучасний манекен для краш-тестів

Виявляється, що сучасні манекени для краш-тесту можуть коштувати сотні тисяч доларів, оскільки вони оснащені вартісними реєстраторами даних.

Нагадаємо, раніше дніпряни повстали проти скандального цирку

Як повідомляв портал "Знай.ua", київські білки потягнулися до людей

Також "Знай.ua" писав, що люди скаржаться на укуси, хто атакує людей на кожному кроці