В Кувейті, держава на Близькому Сході, работорговці публікували оголошення про продаж людей в Instagram та інших додатках, доступних на телефонах з операційними системами Android та iOS.

Найчастіше серед таких оголошень попадався продаж жінок. Їх виставляли на продаж як домашню прислугу, а пости позначали тегами, наприклад maids for sale (продаються служниці), як повідомляє агентство ВВС.

Скріншот постів, ВВС
Скріншот постів, ВВС
Скріншот постів, ВВС

ВВС провело розслідування жахливого інциденту, після якого уряд Кувейту заявив, що офіційно викликав власників кількох таких акаунтів. Сторінки, на яких продавали людей, змусили видалити, а работорговці підписали юридичне зобов'язання більше не займатися торгівлею людьми.

Співробітники сервісу Instagram повідомили, що видалили з бази всі оголошення про продаж людей. У компанії також заявили, що будуть перешкоджати створенню подібних профілів, власники яких збираються займатися продажем рабів.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Покоївка, GovernanceNow
Покоївка, GovernanceNow
Покоївка, GovernanceNow

В корпораціях Google і Apple запевнили, що вони співпрацюють з розробниками додатків, щоб запобігти незаконній діяльністі на їх ресурсах.

Нагадаємо, раніше міжнародний день пам'яті жертв рабства: шокуючі цифри.

Також Знай.uа писав про день пам'яті про работоргівлю та її ліквідації: шокуючі факти.

Ще Портал Знай.ua повідомляв про жахливі сторінки історії: як людину перетворювали на раба.