До самогубства 13-річного Івана Лю з Шанхаю могли довести до самогубства. Проте довести вину шкільного вчителя у даному злочині буде вкрай складно. Про це розповіла мама хлопчика Олена Артеменко в інтерв'ю LB.ua.

"Один з офіцерів поліції сказав нам: "Ви розумієте, що ви підписали дитині смертний вирок, коли поскаржилися на вчителя директору?" – розповіла вона.

Жінка пояснила, що в законодавстві КНР немає такої статті, як "Доведення до самогубства". Вона зазначає, що поліцейські в протоколі відмовлялися відзначати факти доведення до самогубства до тих пір, поки батько покійного підлітка Юань не змусив це зафіксувати.

Іван Лю, Країна
Іван Лю, Країна

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Генеральний Консул України в Шанхаї Дмитро Пономаренко розповів, що консульська служба супроводжує справу з моменту трагедії. Так, 27 вересня Генеральне консульство України в Шанхаї взяло участь у зустрічі рідних Івана Лю з представниками правоохоронних органів, адміністрації школи, в якій він навчався, і керівництва департаменту освіти Шанхай.

Іван Лю, Instagram / @artemenko8287
Іван Лю, Instagram / @artemenko8287

Так, в школі заявили, що самогубство дитини є проблемою батьків. Зараз той вчитель продовжує працювати з дітьми.

"Додатково 15 жовтня Посольство України в КНР провела зустрічі в центральних апаратах МЗС Китаю і Міністерства громадської безпеки КНР, вручивши відповідні ноти з проханням додатково і ретельно розслідувати обставини самогубства громадянина України", – зазначив консул.

Нагадаємо, український депутат покінчив життя самогубством.

Як повідомляв Знай. ua, прикарпатець повісився на білборді.

Також Знай. ua писав, що братья-близнюки з Донбасу загадково покінчили з собою в Росії.