Телефонна розмова Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським лежить в основі розслідування демократичного імпічменту.

Як повідомляє Independent, президент США хотів, щоб генпрокурор Барр особисто передав повідомлення ЗМІ про те, що він не зробив нічого поганого, як це робив на прес-конференції, котру він провів незадовго до виходу доповіді Роберта Мюллера, спеціального адвоката, який розслідував втручання Росії на виборах 2016 року.

Дональд Трамп, Reuters

Прохання Трампа надійшло незабаром після того, як Білий дім опублікував реконструйовану стенограму дзвінка, в якій він нібито "тиснув" на Зеленського, щоб розпочати розслідування щодо колишнього віце-президента Джо Байдена та інших демократів.

Барр брав участь в ухваленні рішення про оприлюднення стенограми розмови між Трампом та Зеленським, за повідомленнями численних чиновників Білого дому, і тодішній чиновник Міністерства юстиції заявив, що підтримує ідею прозорості. Втім, попри це, Вілльям Барр відмовив у проведенні прес-конференції.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вільям Барр, The New Yorker

Відомий розвідник вказав на заклик як доказ того, що президент США намагався заручитися підтримкою іноземної держави, щоб допомогти йому на президентських виборах 2020 року.

У відповідь демократи розпочали розслідування щодо імпічменту - чи вимагає поведінка президента його відсторонення від посади.

Дональд Трамп наполегливо підштовхував республіканців та чиновників адміністрації, щоб сказати, що він не зробив нічого поганого та неодноразово наголошував, що заклик був "ідеальним".

Як писав Знай.ua, Волкер у Конгресі видав неприємну правду

Нагадаємо, що Конгрес США оприлюднив лист Трампа до Зеленського

Також Знай.ua повідомляв, що Марі Йованович здала Луценка з потрухами на свідченнях у Конгресі