Історик і реконструктор Олег Соколов довгий час займав кафедру сучасної історії в Спбду. І довгий час на його витівки закривали очі і сіру, як його називають фанати, було дозволено більше, ніж звичайним людям.

Так, за кілька років до моторошного вбивства, вже була історія про катування коханки студентки. Тоді він прив'язав дівчину до стільця і погрожував спотворити її розпеченою праскою. Проте завдяки заступництву високопоставлених друзів, успішно уникнув покарання.

Єщенко і Соколов, Комсомольська правда
Єщенко і Соколов, Комсомольська правда

Нагороджений орденом Почесного легіону самим послом Франції, Соколов був важливою ланкою російсько-французької дружби. А тепер кандидата історичних наук Олега Соколова заарештували за підозрою у навмисному вбивстві.

Історик написав явку з повинною, відмовився від дачі показань і виграв собі час для побудови найбільш вигідної стратегії захисту. Спочатку адвокати хотіли відправити його під домашній арешт, але суд відправив його в СІЗО.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Олег Соколов, Фото: РИА
Олег Соколов, Фото: РИА

Моторошним жорстоким вбивством Соколов зіпсував репутацію всім своїм друзям і покровителям. Зараз ніхто з його колег по університету або реконструкторскому руху не наважуються давати коментарів щодо характеру історика.

Нагадаємо, в мережі спливли останні фото жертви маніяка-історика Соколова.

Як повідомляв Знай. ua, маньяк-історик розридався у суді.

Також Знай. ua писав, що ким був історик-маніяк Соколов з комплексом Наполеона до страшного злочину.