Влада Південної Кореї забракувала 47 000 свиней, намагаючись зупинити поширення африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє BBC.

Сильні дощі змусили кров текти з прикордонного поховання в приток річки Імджин.

Річка Імджин, BBC

Африканська чума свиней є дуже заразною і невиліковною, з майже нульовим рівнем виживання інфікованих свиней, але не становить загрози для людини.

Місцева влада запевнила, що хвилюватись не слід, додавши, що свині вже були дезінфіковані перед забоєм.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Заражені свині, Getty Images

Нещодавно в Південній Кореї було виявлено АЧС, і були спекуляції, що він прибув через свиней, що перетинають кордон демілітаризованої зону (ДМЗ), яка розділяє Північ і Південь.

Перший випадок АЧС був зафіксований у Північній Кореї в травні, і Південь доклав великих зусиль, щоб його не сталося, включаючи прикордонні огорожі.

Південнокорейським військовим було дозволено вбивати будь-яких кабанів, які були помічені при перетині ДМЗ.

Незважаючи на запобіжні заходи, Південна Корея повідомила про свій перший випадок 17 вересня - загалом їх наразі 13. У Південній Кореї є близько 6 700 свиноферм.

Велика частина Азії постраждала від спалаху, включаючи Китай, В'єтнам та Філіппіни. Тільки в Китаї було виведено близько 1,2 млн свиней.

Нагадаємо, смертельний вірус просочився в океан, під загрозою цілі види

Як повідомляв Znaj.ua, у Києві під Раду принесли свиню в труні

Також Znaj.ua писав, що українців атакують одразу чотири штами грипу