Наслідком глобального потепління стало стрімке танення льодовиків в Антарктиді, яка є не лише найхолоднішим, але й найзагадковішим та найменш вивченим материком.

В результаті танення льодовиків у наймальовничішій частині світу перед очима дослідників постало загадкове творіння — крижані стовпи. Здивовані вчені припускають, що їхнє походження може бути штучним і тут не обійшлося без людської руки.

Антарктида, фото: zonare
Антарктида, фото: zonare

Спершу незрозуміле утворення було замічено на супутникових картах. Крижане творіння не надто нагадує природний об'єкт, оскільки схожа на сходи, поруч з яким розташовані гігантські стовпи.

У планах вчених — здійснити ґрунтовне дослідження таємної знахідки. Наразі вчені збирають експедицію, щоб відправитися на льодовий материк і особисто побачити виявлені на знімках із супутників НАСА гігантські крижані стовпи.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Антарктида, фото: lenta.ua
Антарктида, фото: lenta.ua

Намір долучитись до обстеження крижаного творіння виявили співробітники Канадського центру вивчення Антарктиди. Вчені вже висловили сміливу гіпотезу про те, що виявлені сходи і крижані стовпи мають рукотворне походження.

Нагадаємо, раніше в Україні відкрили набір на експедицію в Антарктиду

Як повідомляв портал "Знай.ua", землянам загрожує льодовиковий період замість глобального потепління

Також "Знай.ua" писав, що Пентагон показав найпотужнішу у світі субмарину