20 листопада, середа, іспанський суд ухвалив, що політика бюджетного перевізника Ryanair брати плату за ручну поклажу є "жорстокою" і більше не може стягуватися в Іспанії.

Правило про те, що авіакомпанія буде вилучати додаткову плату за прохід в салон з більш ніж одним предметом ручної поклажі, передає Reuters. До суду на авіакомпанію подала одна з пасажирів. Її позов задовольнили.

Поїздка, Tengri Travel
Поїздка, Tengri Travel

Ryanair відповіли на рішення суду: "Це рішення не вплине на політику стосовно багажу Ryanair ні в минулому, ні в майбутньому, оскільки це одиничний випадок, який невірно тлумачить нашу комерційну свободу визначати розмір нашої ручної поклажі".

Ryanair не прокоментували, чи збираються вони ігнорувати рішення суду або оскаржити його в Європейському суді.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Жінка, яка подала в суд, летіла з Мадрида до Брюсселя. Її змусили заплатити 20 євро понад вартості авіаквитка, оскільки вона хотіла пронести 10 кг багажу на борт.

Поїздка, OneTwoTrip
Поїздка, OneTwoTrip

Жінка відсудила 20 євро і відсотки, однак, компенсацію в 10 євро їй не повернуть. Суддя заявив, що не пускати на борт пасажирку з ручною поклажею: "Обмежило права пасажира, які йому надав закон". У підсумку, вимога про додаткову плату визнали недійсною в Іспанії.

У суді зазначили, що рішення не може бути оскаржене.

Нагадаємо, на борту МАУ українці можуть возити ручну поклажу вагою до 7 кілограмів. За більшу вагу змусять доплатити.

Нагадаємо, раніше український "Антонов" вперше за 4 роки продав літак: "буде служити" в обороні далекої країни.

Також Знай.uа писав про 10 кілограмів пухнастого щастя: копію Гарфілда не пустили в літак, господар викрутився хитрим способом.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що МАУ загрожує банкрутство: українці можуть залишитися без найбільшого авіаперевізника.