Вранці 24 листопада у Чорному морі біля берегів Констанци, Румунія, зазнав крах великий корабель Queen Hind, на борту якого перевозили понад 14 тис. овець. Рятувальники усіма силами намагаються врятувати тварин.

Корабель тоне біля берегів Румунії, ISU CONSTANTA
Корабель тоне біля берегів Румунії, ISU CONSTANTA

22 члени екіпажу - громадян Сирії, вдалося відразу врятувати, передає служба BBC. Одного члена екіпажу забрали до лікарні з переохолодженням. Анна-Марія Стойка, прес-секретар служби швидкої допомоги в Констанці розповідає: "Він упав у море, але його швидко врятували".

А ось до порятунку постраждалих овець приєдналась поліція, пожежники і берегова охорона. 32 вівці плавали у воді - їх врятували, але більшість інших овець, швидше за все, вже потонуло.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Порятунок овець, ISU CONSTANTA
Порятунок овець, ISU CONSTANTA

"Ми вже врятували невелику кількість. Вони плавали в морі", - повідомила Стойка.

Порятунок овець, ISU CONSTANTA
Порятунок овець, ISU CONSTANTA

Рятувальну операцію продовжили 25 листопада в понеділок. Поки що невідомо, що послужило причиною трагедії на кораблі. Коли всіх овець врятують, то почнеться розслідування події. Постраждалий корабель прямував у бік Саудівської Аравії.

Учасники кампанії за права тварин і головна асоціація тваринників і експортерів Румунії Acebop вимагають термінового розслідування катастрофи Queen Hind.

"Наша асоціація вражена цією катастрофою. Якщо ми не можемо забезпечити худобі безпечне транспортування на довгі відстані, тоді треба заборонити її так возити", - сказала президент Acebop Мері Пана.

Нагадаємо, раніше екологічна катастрофа невідворотна: під Одесою шторм "не підпускає" нікого до іноземного танкера.

Також Знай.uа писав, що тонна "білого порошку" допомогла екстремалам врятуватися у відкритому океані - пережили кораблетрощу.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що на морському дні відшукали римські запаси кетчупу: зберігалися 2 тисячі років.