У Єгипті археологи виявили дуже цікавий об'єкт. Так, фахівцями було знайдено чорний саркофаг, дуже великих розмірів, який поставив єгипетських археологів в глухий кут. Саркофаг виявили на глибині п'яти метрів.

Єгипетські археологи поруч із саркофагом знайшли дивний артефакт, який схожий на алебастрову голову, яка ніби поставлена для того, щоб охороняти стародавнє поховання. Про це стало відомо завдяки повідомленням порталу "Хвиля".

Саркофаг у Єгипті, Хвиля
Саркофаг у Єгипті, Хвиля

За інформацією вчених, цей саркофаг є одним з найбільших, які були знайдені в районі Сиди Габер. Більш того, вага стародавньої гробниці становить близько 30 тонн. Для того, щоб підняти на поверхню саркофаг, ученим довелося залучити до робіт цілий інженерний підрозділ єгипетської армії.

Саркофаг у Єгипті, Хвиля
Саркофаг у Єгипті, Хвиля

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Вчені припускають, що поховання, швидше за все, було зроблено в проміжку між 332 і 30-м роком до нашої ери. Однак їм поки не вдалося встановити точну дату.

Поки не вдалося встановити, що саме знаходиться в саркофазі, а ось його кришку прикрашено ієрогліфами Птолемеївського періоду, поки що його не розкривали і найближчим часом цього не зроблять. Адже вченим для початку буде потрібно досконально дослідити зовнішню поверхню чорного саркофага.

Нагадаємо, вчені наблизилися до розгадки багатовікової таємниці, це може змінити історію.

Як повідомляв Знай.uа у Перу знайшли унікальний храм: з'явився в один час з Ісусом.

Знай.uа писав, незайману гробницю імператора Риму показали світу: знімки дивних знахідок.