Суд визнав винним чинного президента південноамериканської країни Сурінам Дезіре Баутерсе у вчиненні вбивства 15 політичних супротивників в 1982 році. Його засудили до 20 років в'язниці.

В даний момент 74-річний президент Баутерсе перебуває з офіційним візитом в Китаї. Він заявив, що як тільки повернеться в Сурінам, то почне оскаржувати рішення суду.

Дезіре Баутерсе, Pravda.rv.ua
Дезіре Баутерсе, Pravda.rv.ua

Повідомляється, що на початку 80-их років Баутерсе був головою військового уряду, який скинув прем'єр-міністра Генка Аррона.

У тексті обвинувального висновку заявили, що в 1982 році за наказом Баутерсе було викрадено 16 осіб, які виступали проти дій військового уряду: це були журналісти, адвокати і професора. Показання проти Баутерсе дав єдиний учасник, що вижив після подій 1982 року - лідер профспілки. Саме він дав обвинувальні свідчення.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Дезіре Баутерсе, RTVi
Дезіре Баутерсе, RTVi

Баутерсе залишив президентський пост ще у 1987 році, але у 2015 році знову прийшов до влади. До того ж, у 2012 році парламент Сурінаму прийняв рішення про амністію за злочини, які скоїли під час правління військових. Суд зрештою визнав це рішення незаконним.

Нагадаємо, раніше ІДІЛ поставила нового ватажка після ліквідації аль-Багдаді: хто тепер керує террористами.

Також Знай.uа писав, що десятки тіл знайшли у пакетах: бандити влаштували криваву бійню, людей збирають по частинам.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що президент-втікач думав балотуватись знову? Влада прийняла радикальне рішення.