У Болівії майбутні вибори до парламенту пройдуть без участі колишнього президента Ево Моралеса. Відповідний законопроект про нові вибори був ухвалений одноголосно.

Сенат Болівії 23 листопада, затвердив рішення про проведення парламентських виборів, згідно з яким кандидатам, які вже обіймали посади у парламенті протягом його останніх трьох скликань, забороняється балотуватися на переобрання. Відповідно, колишній президент країни Ево Моралес не зможе брати участь у цих виборах.

Експрезидент Болівії Ево Моралес, фото: alchetron.com
Експрезидент Болівії Ево Моралес, фото: alchetron.com

Згідно з новим законопроектом впродовж наступних 20 днів повинні бути також обрані члени виборчої комісії країни. Підписати цей проект вже 24 листопада пообіцяла тимчасова президентка Болівії Жанін Аньєс.

Повідомляється також, що Аньєс відхилила законопроєкт партії Моралеса про амністію колишнього президента та віцепрезидента Альваро Гарсії Лінери. Ево Моралес подав у відставку та втік до Мексики 10 листопада. До відмови від влади його спонукали військові та силовики на тлі масових протестів у країні, які почалися через результати останніх президентських виборів у Болівії.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Експрезидент Болівії Ево Моралес, фото: ZUMA Press/Global Look Press
Експрезидент Болівії Ево Моралес, фото: ZUMA Press/Global Look Press

Моралес вдіреагував на нинішні події у країні, назвавши їх "заколотом", "змовою олігархів" та "переворотом". Крім того, партія Моралеса "Рух за соціалізм" уклала угоду про діалог з тимчасовим урядом у присутності посередників з Організації Об'єднаних Націй, Європейського Союзу та католицької церкви.

Нагадаємо, раніше німецька поліція попросила 900 чоловіків пройти тест ДНК через давнє вбивство

Як повідомляв портал "Знай.ua", помер останній Суматранський носоріг

Також "Знай.ua" писав, що до Швеції незаконно проник корабель Путіна