Стало відомо, що ексглаву Міністерства закордонних справ Канади Христю Фріланд в новому складі уряду призначили віце-прем'єром. Про це пишуть західні ЗМІ.

Так, тепер Фріланд відповідатиме за відносини між Канадою та США і за вирішення регіональних проблем у країні.

Варто відзначити, що нова віце-прем'єр Канади по материнській лінії має українські коріння. Більше того, на початку кар'єри Фріланд навіть працювала журналісткою в Україні.

Володимиро Зеленський і Христя Фріланд
Володимиро Зеленський і Христя Фріланд

З початком російської агресії на території Донбасу і Криму чиновниця активно підтримувала Україну на дипломатичному рівні. Христя Фріланд багато разів заявляла, що Канада та її союзники тверді у підтримці суверенітету та цілісності нашої держави.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Нагадаємо, що Росія прагне повернутися до G8, однак ряд країн виступають категорично проти цього. Так, Канада вважає неприпустимим повернення РФ до G8.

Як повідомляв портал Знай.uа, міністр безпеки Великобританії Брендон Льюїс заявив, що уряд опублікує звіт, в якому розглянуть питання російського втручання в британську політику, після виборів 12 грудня.

Також портал Знай.uа писав, що деякі політики в Норвегії хочуть зняти санкції з Росії, тому що вони шкодять бізнесу в країні.