В Американському штаті Вайомінг Єллоустонський національний парк пережив 193 землетруси у жовтні 2019 року. Про це повідомляється в звіті служб моніторингу Геологічної служби США (USGS).

Супервулкан Єллоустоун

Цей парк є домом для найбільшої колекції природних термальних особливостей в світі, площа якого і охоплює 9690 квадратних кілометрів. Вона складається з озер, каньйонів, річок, гірських хребтів і Єллоустонської кальдери.

Згідно з даними звіту, підземні поштовхи від землетрусів були невеликими. 16 жовтня був зареєстрований найбільший поштовх магнітудою 2,9 і розташований в 25 кілометрах на південний схід від Маммота.

Також 39 землетрусів обрушилися на західну частину Єллоустон в період з 4 по 12 жовтня, а ще 87 сталося з 26 по 31 жовтня 2019 року.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Однак подібні послідовності земних коливань є "загальними і становлять приблизно 50 відсотків від загальної сейсмічності в регіоні Єллоустоун".

Супервулкан Єллоустоун

Згідно Earth Sky, три величезних виверження сталися в гарячій точці Йєллоустон 2,1 мільйона, 1,3 мільйона і 640 тисяч років тому. Але малоймовірно, що виверження відбудеться в найближчі кілька тисяч років.

Також цей супервулкан постійно контролюється на наявність ознак виверження. Дані активно оновлюються та оприлюднюються на веб-сайті Геологічної служби США. Фахівці вважають, що вони зможуть виявити ознаки виверження за кілька тижнів до цього.

Ще в березні 2019 року USGS звернулося до повідомлень про те, що Йеллоустоун "прострочив" виверження, після повідомлень про те, що він може вибухнути в будь-який момент.

Головний науковий працівник Єллоустонської вулканічної обсерваторії Майкл Поланд заявив, що незабаром виверження вулкана можна не чекати.

"Одним словом, немає. У двох словах ніяк. В трьох словах навіть не близько. Йеллоустоун не працює таким чином. Що стосується великих вибухів, Єллоустоун пережив три — в 2,08, 1,3 і 0,631 мільйона років тому. Це становить у середньому близько 725 000 років між виверженнями. В такому випадку у нас ще є близько 100 000 років, але це число засноване на дуже невеликій кількості даних і, таким чином, в основному безглуздо (ви заснували який-небудь висновок в середньому лише на двох числах?)", - пояснив він.

Супервулкан Йеллоустоун

Нагадаємо, що біля підніжжя розташованого на острові Хонсю діючого вулкана Фудзіяма знаходиться одне з найбільш похмурих місць у світі – ліс Аокігахара (ліс Дзюкай), який так само відомий під назвою Ліс Самогубців.

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі з'явилося досить тривожне відео, на якому вдалося сфотографувати виверження стратовулкан Письменники.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні станеться потужний землетрус, який може досягти сили у 8 балів.