Блогер з Америки Россі Лоратіо Адамс II отримав 14 років в'язниці за спробу збройного захоплення доменного імені. Про це повідомляє міністерство юстиції США.

Россі Лоратіо Адамс

Так, ще в 2015 році він завів у соціальних мережах акаунти з назвою State Snaps. Там він публікував фотографії і відеоролики п'яних молодих людей на студентських вечірках, в тому числі й знімки напівроздягнених дівчат.

Ці публікації супроводжувалися хештегом #DoItForState. Потім Адамс захотів купити домен doitforstate.com, який належить Ітану Дейо.

Блогер намагався придбати домен протягом 2 років. Дейо не хотів його продавати. Проте він здався і зажадав 20 тисяч доларів. Тоді Адамс вирішив його залякати, відправивши одному Дейо смайлик зі зброєю.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Загроза не подіяла, і Адамс перейшов до більш рішучих заходів. Блогер умовив свого двоюрідного брата Шермана Хопкінса-молодшого пробратися в будинок Дейо і під дулом пістолета змусити того переписати домен на Адамса.

Блогеру дали 14 років в'язниці

Хопкінс надів балаклаву, капелюх, сонячні окуляри, озброївся електрошокером і пістолетом і, увірвавшись додому до Дейо, зажадав включити комп'ютер. Той зміг відібрати у Хопкінса зброя, отримавши поранення в ногу, і кілька разів вистрілив йому в груди. Обидва вижили.

Адамса затримали через місяць. Справу розглядали практично 2 роки. Блогера визнали винним у квітні 2019 року. Також окружний суд в Айові виніс йому вирок на початку грудня. Хопкінс отримав 20 років ув'язнення.

Нагадаємо, що в СБУ повідомили про викриття незаконного перевезення контрабанди. Іноземний бізнесмен намагався ввезти на територію України японські артефакти на суму $300 тисяч.

Як повідомляв портал Знай.ua, вінницький апеляційний суд залишив під вартою чоловіка, який знімав порно з дочкою, хоча він просив заставу або домашній арешт.

Також портал Знай.ua писав, що в Ростові-на-Дону суд відправив у в'язницю на 17 років відомого кримськотатарського активіста Енвера Сейтосманова.