Вчені виявили загадкові об'єкти на морському дні неподалік американського штату Каліфорнія. Так, на дні моря виявили декілька тисяч отворів, походження яких невідоме.

Знахідку виявили вчені Науково-дослідного інституту акваріума Монтерей-Бей (MBARI).

Найбільші отвори на дні моря сягають 175 метрів у ширину та 5 метрів у глибину. Загалом вчені виявили близько 5 тисяч таких невідомих об'єктів. Невеликі ями досягають в діаметрі всього 11 метрів і 1 метр в глибину. Вони мають круті стінки й часто мають витягнуту форму.

Отвори на морському дні, MBARI
Отвори на морському дні, MBARI

Подібні утворення зустрічаються по всьому Світовому океану. Дослідники з'ясували, що вони пов'язані з викидами метану та інших речовин з морського дна.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Утворення таких отворів може привести до нестабільності дна, що становить небезпеку для таких конструкцій, як нафтові платформи або вітряні турбіни. Отримані дані дозволяють припустити, що отвори утворилися близько 50 тисяч років й увесь цей час були неактивними. Науковці не можуть з'ясувати, що буде з отворами у майбутньому.

морське дно
морське дно

Повідомляється, що у всіх отворах на морському дні містяться камені, морські водорості, кістки, сміття і рибальські снасті, що свідчить про недавнє їх виникнення.

Нагадаємо, у сім разів швидше: прискорене танення Гренландії стрімко наближає світ до глобальної катастрофи.

Як повідомляв портал Знай.uа, YouTube ввів жорсткі обмеження для користувачів: що змінилося.

Також портал Знай.uа писав, що Xiaomi запатентувала пластикову пляшку для води: фото.