Шведська екоактивістка Грета Тунберг приголомшила своєю заявою під час однієї з промов про те, що політиків потрібно "поставити до стіни", що звучало як заклик до вбивства. За це дівчині довелося вибачатися.

За словами Тунберг, у шведській мові таке словосполучення не має значення "поставити когось до стіни, щоб розстріляти", заявила вона на особистій сторінці у Twitter.

"Це шведський вислів: "att ställa nå gon mot väggen" (поставити когось біля стіни), який означає притягнути когось до відповідальності. Ось що трапляється, коли ти імпровізуєш під час промов іншою мовою", - йдеться у дописі активістки.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Необачну фразу Тунберг сказала на екопротесті в Турині, який був присвячений саміту Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP-25). Вона висловила тривогу, що цей саміт сам по собі не призведе до якихось адекватних дій політиків у сфері охорони навколишнього середовища, тому варто продовжити тиск на політиків.

Ґрета Тунберґ, фото: Zuma\TASS
Ґрета Тунберґ, фото: Zuma\TASS

"Світові лідери продовжують уникати відповідальності, але ми маємо зробити так, щоб вони не могли цього робити. Ми подбаємо про те, щоб поставити їх до стіни, й вони змушені будуть виконувати свою роботу, щоб захистити наше майбутнє", - наголосила Грета Тунберг.

Нагадаємо, 8-річна дівчинка впоралася зі злочинцем, не чекаючи поліції: поліцейські можуть здавати посвідчення.

Як повідомляв портал Знай.uа, Грета Тунберг була права: одне з найбільших міст світу йде під воду, з'явилися перші фото.

Також портал Знай.uа писав, що помер легендарний французький модельєр Патрік-Луї Віттон: "Всі думки з його сім'єю".