Антропологи Копенгагенського університету Данії змоделювали зовнішність дівчини, яка п’ять тисяч тому жила на острові Лолланн, повідомляє журнал Nature Communications.

Як повідомляється, для досліджень використали генетичний матеріал, знайдений в шматку березової смоли, який дівчина пожувала перш, ніж викинути. Завдяки цим зразкам ДНК вдалось встановити, що мешканка острова мала блакитні очі, але темні волосся та шкіру.

Фото: Naked-science

Разом з її генетичним матеріалом у смолі знайшли ДНК качки та фундука, які, ймовірно, дівчина з’їла перш, ніж пожувати смолу. Керівник дослідження, молекулярний антрополог Ханнес Шредер також повідомив про те, що це вперше вдалось отримати повний геном древньої людини не з кісток або зубів, а з іншого матеріалу.

Нагадуємо, що в Єгипті археологи знайшли лише другу відому статую фараона Рамзеса II, на якій зображено ієрогліф “Ка”.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, знайдено легендарне "Око фараона", яке зцілює свого господаря.

Також портал Знай.uа писав, що в Антарктиді знайшли сліди невідомої цивілізації.