Швейцарська фармацевтична компанія Novartis AG вирішила запустити програму безкоштовного розіграшу ліків для спинально-м'язової атрофії. Цей препарат називають найдорожчим у світі, і коштує він 2,1 млн доларів. Про це повідомляє The Wall Street Journal. Безкоштовно розігрувати ліки будуть для пацієнтів у країнах, де вони ще не схвалено.

Повідомляється, що компанія буде розігрувати в лотерею 100 доз препарату раз на два тижні. Для цього запросять незалежну комісію, яка буде діставати жереб серед запитів від лікарів. Видання пише, що тільки в Європі налічується близько 1,6 тисяч дітей з цією страшною нервово-м'язової хворобою, від якої часто помирають. Такий незвичайний розподіл дорогих ліки був розкритикований деякими правозахисниками. Один з критиків заявив, що це "дуже жорстокий" підхід до розподілу ліків.

Novartis AG, Pharmaceutical Technology
Novartis AG, Pharmaceutical Technology

Нагадаємо, Комаровський попередив батьків про небезпечні "ігри" підлітків.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що коли українцям не доведеться платити лікарям ні копійки.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також портал "Знай.иа" писав, що створено універсальний засіб від старості, запускають прямо в мозок.