Цього року в Соборі Паризької Богоматері вперше після Французької революції не змогла провести Різдвяні служби. За словами настоятеля Нотр-Даму, існує серйозна небезпека руйнування конструкцій.

Собор Нотр-Дам у Парижі досі такий крихкий, що є п'ятидесяти процентна імовірність того, що його конструкція повністю не збережеться. Про це заявив настоятель собору Патрік Шове, повідомляє видання AP.

За словами натоятеля, реставраційні роботи Нотр-Даму після великої пожежі, ймовірно, не розпочнуться до 2021 року.

"Сьогодні ми можемо сказати, що є ймовірність в 50%, що собор буде збережено. Також є ймовірність 50% того, що будівельні ліси впадуть на три склепіння, оскільки, як ви бачите, будівля досі дуже крихка", - сказав Шове.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Повідомляється, що одним з найбільш складних етапів роботи є вилучення 50 тисяч елементів старих будівельних лісів, встановлених у задній частині будівлі.

"Нам потрібно повністю прибрати ліси, щоб зробити будівлю безпечною, тому в 2021 році ми, ймовірно, почнемо відновлення собору", - сказав Шове.

Після того, як ліси знімуть, треба буде оцінити стан собору, визначити кількість каменів, які необхідно видалити і замінити.

Зазначається, що знадобиться ще три роки, щоб люди могли знову безпечно ввійти до собору, але повне відновлення триватиме більше часу.

Нагадаємо, у серпні цього пожежа зруйнувала Собор Паризької Богоматері в Парижі

Як повідомляв портал Знай.ua, французький архітектор Жан-Мішель Вільмотт назвав сумму, яку доведеться витратити на реконструкцію Нотр-Даму.

Також Знай.ua писав, рятувальники назвали причину пожежі в соборі Паризької Богоматері