Віцепрезидент Європейської комісії Франс Тімерманс написав ″любовного листа″ до Британії, яка 31 січня 2020 року має вийти з Євросоюзу.

Текст листа оприлюднило видання The Guardian. У ньому Тімермансп ригадав, що саме тоді, коли Велика Британыя вступила в Эвросоюз, він навчався в одній з британських шкіл - у Британській міжнародній школі імені Святого Георгія, що в Римі. За його словами, це допомогло йому зануритися в британську культуру й краще зрозуміти власну — нідерландську.

З того часу пройшло багато років і багато чого сталося в житті теперішнього віцепрезидента ЄС, але Британія завжди була частиною його самого.

"З того часу минуло понад 40 років. Так багато всього сталося. Моя сім’я повернулася до Нідерландів, я вчився там і у Франції. Я одружився, став батьком, відслужив в армії, працював дипломатом, розлучився і одружився знову, обрався до парламенту, працював в уряді і от тепер — у Європейській комісії. Британія ж завжди була зі мною. Як частина мене", — пише Тімерманс.

Віцепрезидент Європейської комісії Франс Тімерманс, фото Getty Images

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Тепер я тебе знаю. І я люблю тебе. За те, ким ти є, і за те, що ти мені дала. Я наче давній коханець", — йдеться в листі.

Він додає: Велика Британія завжди вважатиме себе окремою від решти європейських держав, але це не дозволяє їй побачити, що унікальною є кожна з них — і в цій відмінності й полягає сила об’єднаної Європи.

Тімерманс висловив жаль з приводу рішення Великої Британії вийти з ЄС:

"Ти вирішила піти. Це крає моє серце, але я поважаю твій вибір. Ти ніколи не могла остаточно визначити своє ставлення до ЄС — так було завжди. Шкода, що ти відмовилася від цієї позиції: вона приносила користь тобі й була кращою для всіх нас".

Франс Тімерманс зазначив, що "сімейні зв’язки розірвати неможливо" і висловив сподівання, що британці все ж передумають і повернуться до Євросоюзу:

"Минуло три роки, і мені все ж сумно, що член нашої сім’ї вирішив порвати з нами. Але водночас мене втішає думка, що сімейні зв’язки насправді розірвати неможливо. Ми нікуди не йдемо — і завжди будемо раді твоєму поверненню".

ілюстративне фото з відкритих джерел

Нагадаємо, Британія безповоротно покинула Європейський Союз

Як повідомляв портал Знай.ua, Велика Британія може подарувати Україні безвіз: названо умови

Також Знай.ua писав, після виходу Великої Британії з Європейського Союзу Україна втратить сильного партнера, який завжди підтримував антиросійські санкції