Один ізраїльський журналіст Дані Бар-Он вирішив розповісти про кровососуще нашестя в зимовий період року. Про це він написав у своїй статті на сайті.

Азійські тигрові комарі

Так, він повідомив, що не так давно в новому будиночку в Яффо (Ізраїль), він вирішив відпочити на свіжому повітрі у гамаку, однак його спокою завадили місцеві комарі.

"Так: комарі сьогодні просто нестримні, вони кусають і вдень, і взимку. Агресивний стиль азійських тигрових комарів змусить вас чи не з почуттям ностальгії згадати з любов'ю старого доброго ханаанського комара", - написав він.

Також Дані Бар-Он послався на доктора Лаора Оршана, який стверджує, що зазвичай кровоссальні активні саме в нічний час доби. Вони нападають на сплячих тварин і зазвичай використовують один довгий укус.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

""Тигриця" ж називається "постійно жалючий", тому що вона може вживати кров невеликими порціями. Вона летить прямо на ноги, і, якщо їй заважати, кусає кілька разів. Двох самок досить, щоб зробити вам 30 дірок на тілі. Ще одна складність полягає в тому, що, на відміну від інших комарів, вони не видають характерний комариний писк, тому їх легко не помітити. Крім того, вони активні 24/7", - уточнив журналіст.

Азійські тигрові комарі

Бар-Он стверджує, що зимовий холод в Ізраїлі повинен діяти на цих комарів убивчим чином, однак він особисто бачив двох з них в холодний грудневий ранок в Рамат-Гані.

Також він повідомив, що для виживання їм необхідний зовсім небагато води. Крім того, ці "мутанти", можливо, зазнали прискорену еволюцію і якимось чином змогли пристосуватися до більш низьких температур, які характерні для країн їх походження.

За його словами, МОЗ, Міністерство екології, які повинні вирішувати цю проблему, стверджують, що не мають у своєму розпорядженні необхідними засобами для проведення моніторингу на потрібному рівні.

"Прогнози говорять про різке посилення циркуляції комарів по всьому світу. Чим більше виділяється парникових газів, тим гірші наслідки", - сказав доктор Урі Обольски з тель-авівського університету.

Також журналіст зазначив, що щороку в грудні-лютому надходять сотні скарг в муніципалітет Тель-Авіва.

"Деяка боязка надія жевріла в нас, коли ми опинилися в мерії, щоб отримати відповідь на своє питання, поки не з'явилася людина з муніципального відділу по боротьбі з шкідниками. Не сходячи з моторолера, він сказав: "Поговоріть зі своїми сусідами, які не висушили калюжі в саду"", - згадує Бар-Он.

Азійські тигрові комарі

"Ми проводимо кампанію, щоб підвищити обізнаність громадян у даному питанні, вихід сьогодні є: профілактика", - сказав заступник гендиректора департаменту природних ресурсів у Міністерстві екології Алон Засік.

Таким чином, журналіст помітив кілька проблем в подібній системі.

"По-друге, "роз'яснювальна робота" не допомагає безпосередньо людині, якого дошкуляють комарі. Ці кровопивці можуть спокійно пролетіти сотні метрів, а там, де я живу, садки є у багатьох. Людина з відділу по боротьбі з шкідниками хотів, щоб я заходив у кожен сусідній двір і змушував людей осушувати калюжі? Або я повинен сидіти вдома і молитися, щоб роз'яснювальна кампанія повторювалася знову і знову? По-третє, навіть якщо ви витратите мільярди на рекламу, це не означає, що ви обов'язково знімете проблему з порядку денного", - зазначив він.

"Це добре, просвіщати людей. Я по професії ентомолог, до мене додому теж залітають тигрові комарі, і я не можу знайти всі місця їх розмноження у мене або у сусідів, хоча знаю, де шукати", - сказав доктор Оршан.

Слід зазначити, що азіатський тигровий комар є надзвичайно стійким видом, личинки якого в стані виживати в будь-якому місці, де є хоч би крапелька вологи.

Журналіст також стверджує, що пастка тут безсила.

"Я замовив через інтернет дорогу пастку, яка обіцяла мені велику ефективність, але в результаті виявилося, що туди потрапляли хто завгодно, від бабок до метеликів, але тільки не комарі", - сказав Дані Бар-Он.

Азійські тигрові комарі

Генеральний директор ізраїльської компанії Senecio Robotics Ханан Лепак, яка розробила технологію автосортировки комарів, сказала, що контактує з різними країнами по всьому світу і до весни компанія запустить "летючий загін" стерилізованих комариних самців у Флориді.

За словами ізраїльської влади, вони відстежують ситуацію, проте не поспішають купувати продукт Senecio Robotics.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день в Ізраїлі не було зафіксовано жодного випадку зараження захворюваннями, які переносить цей комар.

"Хвороби, переносимі неймовірними комарами, безумовно, небезпечні, важливість їх запобігання - теж, але куди важливіше звернути увагу на шкоду, що завдається комарами якості життя", - сказав доктор Оршан.

Нагадаємо, що побачити павука - це хороший знак, так як вони приносять багатство і виключно хороші новини.

Як повідомляв портал Знай.ua, дослідники розробили надійних м'яких роботизованих комах, які рухаються з допомогою штучних м'язів.

Також портал Знай.ua писав, що кожна комаха виконує свою функцію і впливає на навколишнє середовище.