Відому українську колядку "Щедрик" Миколи Леонтовича заспівав на найвищій телевізійній вежі Канаді квартет "Акорд" з Тернополя.

Відповіде відео опублікувало видання "Голос Америки".

"Український "Щедрик" на найвищій вежі Канади CN Tower – виконує тернопільський квартет "Акорд", - ідеться в коментарі до відео.

«Щедрик» на найвищій вежі Канади

Український «Щедрик» на найвищій вежі Канади «CN Tower» - виконує тернопільській квартет «Акорд». За відео дякуємо: квартет «Акорд», м. Тернопіль

Geplaatst door chastime op Woensdag 25 december 2019

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Зазначимо, що телевежа CN Tower у Торонто заввишки 553 метри є одним із найупізнаваніших символів Канади. Збудована 1976 року, вона протягом трьох десятиліть була найвищою будівлею на планеті.

"Щедрик" — одна з найпопулярніших обробок Миколи Леонтовича, знана не тільки в Україні, але й у всьому світі під назвою "Колядка дзвонів". Над цією обробкою композитор працював майже все життя.

Уперше "Щедрика" виконав хор Київського університету 1916 року, коли композитор працював у Києві, де керував хоровими колективами та викладав у музично-драматичній школі Миколи Лисенка. 5 жовтня 1921 року "Щедрик" вперше виконали на концерті в Карнегі-Холі в Нью-Йорку.

Нагадаємо, що Новий рік 2020 подарує казкове щастя, але не всім: кому зі знаків Зодіаку січень підставить підніжку.

Як повідомляв Знай.ua, астрологи склали добірку знаків Зодіаку, представниці яких найчастіше закохують у поганих хлопців.

Також Знай.ua писав, що у новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня погода в Україні буде теплою і з мокрим снігом, який може перетекти в дощ. Температура повітря по всій країні прогнозується приблизно 0 градусів за Цельсієм.