У британському графстві Уорвікшир поблизу аеропорту Ковентрі археологи натрапили на залишки двох поховань римської доби, повідомляє ВВС.

В одному з них поховано військового офіцера з високим званням, а в іншому — дівчинку від шести до дванадцяти років. У похованнях під час розкопок були знайдені різноманітні глечика та прикраси. Зокрема — брошку, гребінець для волосся та перстень з зображенням цикади — символа безсмертя. Зображення на прикрасах можуть вказувати на їхнє походження з півдня Європи.

Фото: Warwickshire County Council

В іншій могилі знайшли франкську вазу з територій сучасної півночі Франції та Бельгії. Ця знахідка може свідчити про те, що в ті часи велась активна торгівля між Британією та континентальною. Європою і поселення у Бегінгтоні, де були знайдені артефакти, не стало занепадати після відходу римлян у 5 сторіччі нашої ери.

Нагадуємо, що нещодавно у Мексиці археологи розкопали стародавній храм цивілізації Майя на півострові Юкатан.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, льодовиковий період, хижаки або нестача їжі: що знищило найдавніших людей планети.

Також Знай.uа писав про схованку скарбів царя: найдавніше місто повстало з руїн, побачене розбурхує уяву.