На просторах мережі набирає обертів скандал, пов'язаний з загибеллю молодого хлопця з Омська. Музикант і айтішник Діма Федоров 18 грудня опублікував відеозвернення, в якому розповів, як росгвардійці підкинули йому наркотики. Про це повідомляє користувач Катрін Ненашева на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Діма Федоров

"Діма просив підтримки і розголосу, його випустили під підписку про невиїзд і вже встигли завести на нього 228 ч. 4 ("незаконний збут наркотичних засобів, вчинений у великому розмірі"). Місцевий депутат Дмитро Петренко вважає, що Федорову "допомогли" у самогубство, так як на його тілі виявлено занадто рівні ушкодження, а на місці смерті практично немає крові", - написала вона.

Також вона стверджує, що співробітники омського УМВС кваліфікують смерть Діми як суїцид.

"І навряд чи вдасться довести, що самі поліцейські або росгвардійці відрізали Дімі голову. Фальсифікація смерті - як і справ по статті 228 - існуюче явище десь там, за три дев'ять земель - і звучить скоріше як чергова шокова новина, яку краще швидше перегорнути", - заявила Катрін.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Користувач стверджує, що ситуація з Дімою – далеко не одиничний випадок і на це варто звернути увагу.

"А поки моя Росія відрізає голови моїм одноліткам, відчуваю, що фальсифікація "суїцидів" стане темою моєї роботи в 20-20. Так що якщо ви знаєте про подібні історії - будь ласка, повідомляйте. Мова, звичайно, про різні соціальні групи - від жителів ПНІ та дитячих будинків до голів гаражних кооперативів та вчителів", - звернулася вона до користувачів.

Скріншот, Facebook

Скріншот, Facebook

Скріншот, Facebook

Нагадаємо, що у Москві затримали 23-річного строковика за підозрою в інтимному листуванні з 8-річною школяркою. Зовсім недавно вона покінчила з собою - стрибнула з 14-го поверху.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві чоловік вирішив накласти на себе руки, але хотів, щоб його застрелив поліцейський.

Також портал Знай.ua писав, що з життя пішов колишній військовий - боєць 95-ї окремої аеромобільної бригади Ігор Волинець (позивний "Єнот").