Північна Корея оголосила нові кроки до ядерного озброювання. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про припинення мораторію його країни на ядерні і ракетні випробування.

За словами Кім Чен Ина, нову стратегічну зброю мають намір розробляти для протистояння Сполученим Штатам Америки.

Державні засоби інформації повідомили, що про це він заявив у своєму виступі на пленумі Центрального комітету владної Трудової партії Кореї, в якій Кім є також головою, що відбувся у Пхеньяні попередніми днями.

Кім Чен Ин та Володимир Путін
Кім Чен Ин та Володимир Путін

Заявивши, що "нахабні США зловживають корейсько-американським діалогом для здійснення нездорової мети".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Перейти на шокову практичну дію, щоб відповісти за страждання нашого народу і придушення розвитку", - прозвучало у різкій заяві лідера Кореї.

За повідомленням державного агентства ЦТАК, Кім "висунув програмові завдання про вжиття наступальних заходів для надійного забезпечення суверенітету і безпеки" Північної Кореї.

Відтак Кім заявив, що треба ще енергійніше вести розробку стратегічних озброєнь, і запевнив, що "скоро світ побачить на власні очі нову стратегічну зброю, яку матиме КНДР".

"Наша партія буде твердо стояти на позиції постійного завдання уразливих ударів США і ворожим силам, що підкоряються їм", – заявив керівник країни і партії.

Кім Чен Ин та Володимир Путін
Кім Чен Ин та Володимир Путін

Трамп, у свою чергу, висловив сподівання, що Кім усе-таки дотримається своїх зобов’язань щодо зупинення ядерного озброювання.

"Вважаю, що він людина слова", – сказав Трамп про Кіма, з яким, за його словами, він має добрі відносини.

Відомо, що через ядерні й ракетні випробування попередніх років на Північну Корею накладені суворі міжнародні санкції.

Нагадаємо, раніше у Китаї живих свиней використовували, як манекени у краш-тестах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Північна Корея випробувала ракетні установки: Кім Чен Ін задоволений, а в Японії та Південній Кореї протестують.

Також "Знай.ua" писав, що показали список тих, хто потрапив під цензуру у Китаї.