Північнокорейське державне інформаційне агентство KCNA в п'ятницю, 31 жовтня, заявило, що напередодні відбулося чергове випробування надвеликих ракет-носіїв. Операція минула успішно, але викликала хвилю протестів у сусідніх Японії та Південній Кореї.

Північна Корея вистрелила два снаряди у море між Корейським півостровом та Японією. KCNA заявило, що випробування надвеликих ракетних установок проводилися й раніше — цю ж зброю тестували у серпні та вересні під наглядом лідера Північної Кореї Кім Чен Іна, який залишився задоволеним прогресом розвитку зброї в Пхеньяні.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ін

Відзначається, що тестування зброї у четвер, 30 жовтня, підтвердило, що "система безперервного вогню" з кількох ракетних установок змогла "повністю знищити" групову ціль противника несподіваним ударом. Кім Чен Ін цього разу не був на місці проведення випробування, але привітав науковців з успішною розробкою.

Фотографії кількох ракетних установок, оточених жовтим полум'ям та димом, з'явилися у державній газеті Північної Кореї Rodong Sinmun.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Північна Корея провела запуск ракет

Глава секретаря Кабміну Японії Йошіхіде Суга заявив, що останнє випробування Північної Кореї суперечить резолюції Організації Об'єднаних Націй. Запуск ракети викликав у Японії протести проти Північної Кореї.

Республіканський сенатор США Корд Гарднер голова підкомітету з питань зовнішніх відносин Сенату з питань Східної Азії, Тихого океану та міжнародної політики кібербезпеки, заявив, що поведінка Північної Кореї стає "все більш ескалаційною".

Північна Корея провела випробування ракет

"Цей запуск і продовження агресії Північної Кореї підкреслює необхідність адміністрації Трампа знову взяти на себе зобов'язання щодо політики максимального тиску, а Конгресу ввести додаткові санкції проти уряду Кіма", - йдеться в заяві Гарднера. Корд Гарднер

Однак радник Південної Кореї з національної безпеки Чунг Ей-юн заявив, що пуски ракет Північної Кореї не становлять "дуже серйозних загроз". Він додав, що протиракетна оборона їхньої держави знаходиться на дуже високому рівні.

Північна Корея провела випробування ракет

Представник Міністерства закордонних справ Китаю Ген Шуан заявив, що ситуація на Корейському півострові перебуває у критичній стадії і закликав всі сторони працювати над мирним розв'язанням питань.

5 жовтня, у Швеції відбулися переговори між Сполученими Штатами та Північною Кореєю, які завершилися без домовленостей. Раніше KCNA заявило, що, хоча Кім Чен Ін та президент США Дональд Трамп мають "особливі" стосунки, проте політичні діячі у Вашингтоні "ворогують проти КНДР без будь-яких причин".

Нагадаємо, раніше у Китаї живих свиней використовували, як манекени у краш-тестах

Як повідомляв портал "Знай.ua", МАУ закриває низку східних рейсів та скорочує інші

Також "Знай.ua" писав, що показали список тих, хто потрапив під цензуру у Китаї