Щорічний феномен метеорного потоку Квадрантид досягне свого піку в ніч з 3 на 4 січня. В цьому році явище обіцяє бути дивовижним. Очікується, що максимальна швидкість падіння складе близько 120 падаючих метеорів на годину.

Для спостереження за феноменом метеорного потоку Персеїди в 2019 році рекомендується вибрати місце, яке є абсолютно темним, вдалині від рясного міського освітлення. Потік можна побачити неозброєним оком, але для цього треба перебувати в темряві не менше пів години, щоб очі добре розрізняли рух метеорів в небі.

Зорепад, фото: Reuters
Зорепад, фото: Reuters

Метеоритний потік триватиме лише декілька годин, але навіть нетривале спостереження варто зусиль. Відзначається, що на відміну від багатьох інших метеорних потоків, квадрантиди створюють метеори у вигляді вогняних куль, які відрізняються незвичайними кольорами і яскравістю.

Квадрантиди створені з більш великих осколків небесних тіл, ніж більшість метеорів. Саме тому вони створюють особливо широкі і довгі смуги в небі, вриваючись в атмосферу Землі. Наша планета зустрічає цей слід космічних уламків під прямим кутом, через це зближення з Квадрантидами буде коротким.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, найпотужніший зорепад Гемінід досягне свого піку: як не проґавити унікальне явище

Як повідомляв портал "Знай.ua", зорепад Леоніди відбувся в листопаді 2019 року: чи змогли українці помилуватися захопливим явищем

Також "Знай.ua" писав, що Європа вступає у "кліматичну війну": мільйони людей скоро не впізнають свої міста