Компанія SpaceX, якою керує відомий бізнесмен Ілон Маск, збирається за цей рік вивести на орбіту півтори тисячі супутників зв’язку, повідомляє портал “InternetUA”.

Як повідомляється, таким чином Маск збирається реалізувати проект Starlink, за допомогою якого забезпечити швидкий інтернет у будь-якій точці Землі. Усього проект складається з 30 тисяч супутників, які знаходитимуться на орбітах висотою від 400 до 1000 кілометрів над рівнем моря.

Проте, астрофізики не в захваті від цієї ідеї. За їхніми словами, через відбиття світла від сонячних батарей супутники будуть потрапляти на зображення, а радіохвилі від них будуть створювати перешкоди в роботі радіотелескопів — головного інструменту науковців для досліджень далекого космосу.

“Ми можемо пропустити усе, що перебуває за ними. Це може бути як потенційно небезпечний астероїд поблизу, так і найдальший квазар у Всесвіті”, - сказав доктор Дейв Клементс з Імперського колледжу Лондона.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно Ілон Макс анонсував перший пілотований політ свого космічного корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції.

Як повідомляв Знай.ua компанія LG запатентувала новий гнучкий чохол, який є екраном. Такий гаджет зробить з будь-якого смартфона складаний.

Також Знай.uа писав, що компанія Apple знизила ціни на популярні iPad 2019 року. Схоже, незабаром покажуть нові моделі 2020 року.