Внаслідок тисняви ​​під час похорону іранського генерала Касема Сулеймані загинуло десятки людей, сотні зазнали травм.

У вівторок, 7 січня в Ірані у страшній тисняві, спричиненій багатотисячним натовпом, що зібрався на церемонію поховання іранського генерала Касема Сулеймані у його рідному місті Керман, загинуло десятки людей і постраждали сотні.

Спершу повідомлялося про 35 загиблих і 48 потерпілих. Пізніше з'явилася інформація, що кількість померлих у натовпі перевищила 50 осіб, а постраждали понад 200.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters із посиланням на дані іранського інформаційного агентства Fars.

На відео, розміщених в мережах, загиблі лежать на дорогах, інші кричать і намагаються допомогти їм.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Через величезний натовп людей, який, за попередніми повідомленнями, налічував десятки тисяч осіб, організатори траурної церемонії були змушені перенести поховання тіла Сулеймані. За словами місцевої влади, через надмірне скупчення учасників жалобних заходів на даний момент немає можливості транспортувати тіло генерала до кладовища.

Нову дату похорону не повідомили.

Прощання з Сулеймані в Ірані:

Касем Сулеймані загинув напередодні під час американського авіаудару. Президент США Дональд Трамп переконує, що його завдали, щоб "зупинити війну, а не розв'язати її". Іран пообіцяв помститися за смерть генерала.