З'явилася інформація, що наступний етап відновлення згорілого у Франції собору Паризької Богоматері може його зруйнувати. Про це повідомляє DW.

Нотр-Дам

"Нотр-Дам досі в небезпеці", – заявив уповноважений уряду Франції щодо відновлення собору Жан-Луї Жоржелен.

Також, за його словами, заспокоюватися зарано. Жоржелен зазначив, що треба уважно стежити за станом зводу історичної будівлі.

На сьогоднішній день розпочинаються роботи з відновлення собору, а по запобіганню більш серйозного руйнування. За допомогою 80-метрового крана будівельники будуть демонтувати металеві будівельні ліси, які розплавилися під час пожежі. До того ж, ще належить зібрати приблизно 10 тисяч металевих балок.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нотр-Дам

Слід зазначити, що це дуже небезпечна операція для зведення Нотр-Дама. Також є 50% ймовірності, що будівлю не вдасться врятувати, так як металеві ліси можуть впасти на ту частину склепіння, яка збереглася після пожежі.

Нагадаємо, що завдяки супутниковим даними NASA на Reddit зробили 3D-візуалізацію пожеж в Австралії.

Як повідомляв портал Знай.ua, лісові пожежі в Австралії, які не припиняються з вересня, забрали життя 24 людей і майже півмільярда тварин.

Також портал Знай.ua писав, що підступна пекельна стихія в Австралії дістала берегів Південної Америки і вже закрила густим димом небо над більшою частиною центрального і південного Чилі.