Вчора, 7 січня, у Франції на 95-му році життя помер відомий французький парикмахер Жак Дессанж, повідомляє AFP.

Дессанж став відомим завдяки декільком новаторським ідеям у перукарському мистецтві. Зокрема, він почав робити мелірування, створив коротку жіночу стрижку “гарсон” а також особливу техніку випрямлення волосся. Також він працював з всесвітньо відомими кінозірками — Одрі Хепберн, Бріжіт Бардо, Катрін Деньов та іншими. Після роботи Дессанжа з Бардо у фільмі “Бабетта йде на війну” (1959) у моду увійшла зачіска, яка отримала назву “бабетта”, з об’ємним начісуванням на макушці.

Розпочинав свою кар’єру Дессанж у відомому ательє Крістіана Діора, а згодом, у 1954 році, відкрив свій перший салон краси. Зараз мережа салонів та бутіків Дессанжа нараховує понад 1600 точок під різними брендами у 50 країнах світу.

Нагадуємо, що у новорічну ніч пішла з життя американська реп-виконавиця Лексія Аліджай.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "заморозять" виплати: у жовтні терміново треба звернутись до ПФУ Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, вбита горем Алла Пугачова не змогла підійти до Волчек в труні. Галину Волчек вважали членом своїх родин і Крістіна Орбакайте, і Філіп Кіркоров, які прийшли попрощатися з художнім керівником "Современника".

Також портал Знай.ua писав, що пішла з життя знаменита актриса Сью Лайон, яка назавжди запам'яталася глядачам як Лоліта, героїні однойменного роману Володимира Набокова.