Іран може атакувати США у будь-який момент. У мережі з'явилося відео ракет країни та точки можливих ударів по США. В Ірані заявили, що визначили 35 цілей для ударів у відповідь по США.

Про це сказав один із командувачів Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) генерал Голамалі Абухамзе, передає Daily Mail.

Іран показав свої ракети і нові цілі ударів по США
Іран показав свої ракети і нові цілі ударів по США

Зазначимо, що конфлікт між країнами спалахнув після вбивства в Іраку 3 січня іранського генерала Касема Сулеймані. Повідомляється, що його вбили за особистим наказом президента США Дональда Трампа. Іранська влада назвала вбивство Сулеймані "терористичним актом" й розцінила це, як початок війни. А духовний лідер країни аятола Алі Хаменеї пригрозив США "серйозною помстою".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Додамо, що у середу, 8 січня, Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. На борту перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН
Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН

За інформацією видання Al-hadath, літак міг бути випадково збитий іранською ракетою. Падіння лайнера відбулося невдовзі після того, як Іран завдавав удару по військових базах США в Іраку. Відтак, не пов’язати між собою ці дві події важко.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."