Лісові пожежі продовжують спопеляти Австралію. В новітній історії країни це явище безпрецедентне - таких страшних пожеж до цього часу ще не було. З Австралії надходять все нові й нові кадри - апокаліпсис, зафіксований на них, просто шокує.

Нещодавно в мережі з'явився черговий такий фотошедевр. На ньому зображено пекельне чорне небо і криваво червона спалена земля. Це фото апокаліптичних небес разюче нагадує прапор корінного населення країни - австралійських аборигенів.

Фотографію новорічним ранком зробила мешканка південної Австралії Роуз Флетчер.
"У момент повної безнадії я зафіксувала клуби диму на світанку над Південним океаном. Сонце, що сходило, було блідим колом за стіною диму - і раптом на кілька чарівних секунд переді мною виник аборигенський прапор", - розповіла Флетчер.


Фото австралійки стало справжньою вірусної сенсацією. Опублікований у
Facebook кадр відразу ж розійшовся по соцмережах, зібравши тисячі коментарів.

"Духи предків явно щось хочуть сказати";

"Цим все сказано. Аборигени доглядали за землею. Ганьба австралійському уряду", - пишуть користувачі.

Зазначимо, що офіційний прапор аборигенів Австралії затверджено в 1971 році. Прапор являє собою дві горизонтальні одинакові за розміром смуги чорного (зверху) і червоного (знизу) кольорів, із золотим диском посередині.

Чорний колір символізує аборигенів Австралії, червоний - ґрунт Австралії і охру, яку аборигени використовують в церемоніях, а жовтий колір - сонце, народження життя і захист.

Варто зауважити, що до появи європейців чисельність австралійських аборигенів становила від 300 до 700 тисяч чоловік в складі більш ніж 500 племен і більш ніж 200 мовних груп. До 1921 року їх число скоротилося до 60 тисяч.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Сьогодні ж в Австралії живе близько 550 тисяч аборигенів. Це всього 2,7% населення країни.

Нагадаємо, через пожежі в Австралії на пляжах заблоковано тисячі людей