З'явилася інформація, що уламки українського літака МАУ Boeing-737 прибирають за допомогою бульдозера і доставляють на майданчик збору. Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Хіггінс.

Авіакатастрофа в Ірані

Так, бульдозер скидає деталі без порядку на звалище деталей.

"Деталі літака продовжують згрібати бульдозером і доставляти на майданчик збору. Бульдозер скидає фрагменти без усякого порядку на звалище деталей, з якою експертам треба витягувати деталі і викладати залишки корпусу. При сгребании бульдозером неможливо забезпечити збереження деталей, важливих для розуміння ситуації. Як довести, наприклад, характер вибуху, якщо на фрагментах корпусу вже зараз можуть бути нанесені нові пошкодження бульдозером? Іранці грамотні, освічені люди, вони не можуть не розуміти", - розповіли в міжвідомчій комісії джерело Цензор.НЕМАЄ.

Також в Ірані не показують навіть кабіну літака і не надали жодного доказу версії, яку висунуло місцевий уряд.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Ми не розуміємо, нам не показують кабіну, тому що вивчають щось самі, або тому що вона повністю знищена вибухом? На даний момент нам не представили жодного доказу версії, яку висунув спочатку Іран - про технічні причини події", - додало джерело.

Авіакатастрофа в Ірані

Нагадаємо, що в мережі з'явився перший відеоролик, який демонструє "чорний ящик" з українського літака МАУ, що розбився під Тегераном.

Як повідомляв портал Знай.ua, Іран визнав, що саме їх ракета потрапила в український літак МАУ, який зазнав аварії під Тегераном.

Також портал Знай.ua писав, що президент Ірану Хасан Роухани визнав провину в авіакатастрофі з українським "боїнгом", яка трапилася над Тегераном 8 січня.