Командувач військовими силами "Корпусу вартових ісламської революції" Ірану Амір Алі Хаджизаде розповів, чому їх ракета збила літак МАУ. Про таке військовий заявив під час прес-конференції в Ірані, яка і була присвячена авіакатастрофі українського судна.

Зауважимо, що ще вранці 8 січня Україну сколихнула страшна звістка: літак української авіакомпанії МАУ впав поблизу Тегерану. В результаті цього загинули 176 людей. Наразі ж після численних доказів, Іран визнав свою провину в збиті українського судна МАУ.

Авіакатастрофа МАУ в Ірані, 24 канал
Авіакатастрофа МАУ в Ірані, 24 канал

За словами командувача "Корпусу вартових ісламської революції" Ірану Амір Алі Хаджизадея, ракета потрапила в український літак випадково, а точніш через технічну помилку: система ППО Ірану опізнала український рейс "Тегеран-Київ" як крилату ракету.

Окрім цього, він додав, що бере на себе повну відповідальність за катастрофу українського літака.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ми визнаємо всю відповідальність і готові слідувати будь-яким розпорядженням, які візьмуть влади країн", - заявив Хаджизаде під час конференції.

Аварія літака МАУ в Ірані, фото: Reuters
Аварія літака МАУ в Ірані, фото: Reuters

Нагадаємо, що раніше очевидець аварії розповів, що пілот українського Boeing 737 відвів літак від житлових кварталів Тегерана, тим самим врятувавши кілька будинків. В результаті авіалайнер впав в одному з парків Тегерана.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо