Австралії знадобиться 100 років для відновлення після масштабних природних пожеж. Про це повідомили в середу британські ЗМІ.

За даними австралійської пожежної служби, саме стільки часу потрібно Австралії для відновлення до того стану, в якому була країна до пожеж.

Австралійське метеобюро

У НАСА повідомили, що шлейф диму від пожеж "здійснить щонайменше один повний оберт навколо земної кулі, що вплине на атмосферні умови у всьому світі".

Небо в Новій Зеландії "різко змінило колір", викликавши "серйозні проблеми з якістю повітря". Станом на 8 січня цього року шлейф диму "наполовину обігнув земну кулю". Екологи з Університету Сіднея вважають, що по всій країні жертвами пожеж могли стати до мільярди особин.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Мало того, хмари з золою від пожеж провокують нові грози, блискавки потрапляють в сухі рослини і провокують нові пожежі, формуючи таким чином порочне коло.

Очікується, що прохолодніші погодні умови та прогнозовані дощі допоможуть боротися з пожежами.

На сході Австралії лісові пожежі спопелили третину популяції коал. Всесвітній фонд дикої природи повідомив уряду Австралії про те, що середовище існування 13 видів тварин або знищене, або їм завдано серйозної шкоди.

Вони включають три види, що перебувають під загрозою зникнення: яскрава несправжня жаба, птах-медонос і західний наземний папуга. Стан повітря в Мельбурні погіршився через зміну напрямку вітру, який приніс смог зі сходу країни.

Пожежі в Австралії, фото: The Guardian
Пожежі в Австралії, фото: The Guardian

Вогонь знищив загалом понад 10 млн га лісу в Австралії. До боротьби з вогнем долучилися рятувальники з різних країн світу, зокрема із США та Канади.

Нагадаємо, що фермер з Австралії поділився в мережі дивним зображенням, на якому видніється "обличчя диявола".

Як повідомляв портал Знай.uа пожежі перетворили небо Австралії на прапор винищених місцевих аборигенів.

Також портал Знай.ua писав, що в мережі показали знімки, на яких видно у порівнянні, як виглядають зараз після пожеж різні куточки Австралії.