Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив про те, що відправляє війська до Лівії, інформує Reuters.

Як повідомляється, на цей крок Ердоган пішов для того, щоб допомагати уряду Лівії на чолі з президентом Фаізом Сараджем. “Туреччина відправляє до Лівії військових для того, щоб підтримати стабільність легітимного лівійського уряду”, - сказав Ердоган.

Наразі в Лівії відбувається збройний конфлікт між урядом Національної згоди Сараджа та опозицією на чолі з фельдмаршалом Халіфою Хафтаром. За словами Ердогана Хафтар відмовився підписувати мирну угоду з Сараджем, що мало відбутись у Москві.

Ердоган
Ердоган

На боці Сараджа виступають Туреччина, Італія та більшість країн Заходу, а Хафтара підтримують Саудівська Аравія, Єгипет, а неофіційно — також Об’єднані Арабські Емірати та Франція. Підтримку Хафтара також неодноразово приписували Росії, проте у Кремлі заявляли, що контактують з обома сторонами протистояння.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно Ердоган різко розкритикував слова президента Франції Емманюеля Макрона щодо НАТО.

Як повідомляв портал Знай.ua, у місті Бурса, Туреччина, відбувся День української культури.

Також портал Знай.ua писав, що в Туреччині, провінції Мерсін, сталося смертельне ДТП з мікроавтобусів. В результаті загинули двоє українців.