Картину, яку знайшли у грудні в стінах італійської художньої галереї, експерти визнали оригіналом. Полотно дійсно є "Портретом дами" Густава Клімта, яку нібито викрали 23 роки тому.

Про це стало відомо завдяки повідомленню інформаційного агентства AP.

"Портрет дами" Густава Клімта, BBC
"Портрет дами" Густава Клімта, BBC

Так, підтвердження авторства картини розкриває одну з найбільших загадок світу мистецтва: де знаходиться зникла робота. У той же час кілька питань залишилися без відповіді, серед них: хто її взяв і чи залишала картина коли-небудь приміщення музею.

Ще 10 грудня, 2019 року, картину знайшов співробітник одного з муніципальних підприємств П'яченци, який очищав стіни галереї від плюща. Він знайшов закриту залізними дверима порожнину в стіні, а всередині лежала картина, загорнена в чорний пластиковий пакет для сміття.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Також відомо, що картина входила до списку найрозшукуваніших предметів мистецтва Італії. Її вартість оцінюється в 60 млн євро. Трохи цікавого, Густав Клімт закінчив полотно в 1917 році, за рік до своєї смерті. Галерея Річчі Одді придбала картину у 1925 році і в 1997 році повідомила, що вона зникла.

Нагадаємо, "Всі можуть підтвердити": в мережі показали, як Турчинов "ковбасився" на концерті відомої української групи.

Як повідомляв Знай.uа "Сила, пристрасть і віра": Світоліна, Плишкова і Кіз намалювали мотиваційний графіті.

Знай.uа писав, вбивство іранського генерала Сулеймані вилилося в карикатуру на Путіна.